مواد لازم :
هويج و خیار | از هر کدام 500 گرم |
جوهر ليمو | 1/4قاشق چايخوري |
آهك سفيد | دو پيمانه |
آب | هشت پيمانه |
شکر | 12 پيمانه |
وانیل | نصف قاشق چايخوري |
طرز تهيه :
هويج و خيار را بشوييد سپس هويج را پوست بكنيد. خيار و هويج را با رنده ورقهكن از طول ورقه كنيد و حدود يك تا دو ساعت در آب نمك قرار داده تا نرم شوند، سپس ورقههاي هويج را برداشته يك ورق خيار روي آن قرار داده لوله كنيد. بعد از هر دور پيچيدن يكبار كل نوار هويج و خيار را برگردانيد و دوباره به پيچيدن ادامه دهيد. در پايان با يك خلال دندان انتهاي گل را ببنديد و گلها را يكساعت در آب معمولي قرار دهيد تا نمك آنها برود. آهك را با آب مخلوط كرده و شکیبایی كنيد تا آهك تهنشين شود. آب صاف روي کاسه را گرفته و گلها را به آب زلال آهك منتقل كنيد و 12 ساعت گلها را در اين آب قرار دهيد. پس از آن دوباره سه تا چهار ساعت گلها را در آب معمولي قرار دهيد.
ظرفي را پر از آب كنيد و روي حرارت قرار داده تا جوش بيايد. گلها را به آبجوش افزایش كرده و پنج دقيقه بجوشانيد سپس آبكش كنيد. شكر و آب را مخلوط كرده، روي حرارت گذاشته تا بجوشد جوهر ليمو را افزایش كنيد تا داخل شربت حل شود، گلهاي هويج و خيار را به شربت افزایش كرده و پس از جوش آمدن شعله را خاموش و شکیبایی كنيد تا خنك شود. مربا را به کاسههاي مورد نظر با شيره انبوه منتقل كنيد چون شيره آهستهآهسته به خورد ميوه ميرود.